Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Films op tv zondag

Home

Belinda van de Graaf

TITANIC

Het was de bedoeling dat de regisseur van de onderwaterfilm 'The Abyss' met deze peperdure productie alle andere Titanicfilms overbodig zou maken. Met de modernste digitale middelen lukte dat aardig. De tragische geschiedenis van de Titanic, het onzinkbaar geachte droomschip dat op zijn eerste reis van Southampton naar New York op 10 april 1912 op een ijsberg stuitte en met 1500 van de 2200 opvarenden naar de bodem van de zee zonk, werd door scenarist en regisseur James Cameron voorzien van een meeslepende liefdesgeschiedenis tussen eersteklas-passagier Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) en derdeklas-passagier Jack Dawson (Leonardo DiCaprio). Het is niet de vraag óf het schip zal gaan zinken, maar wanneer en wie het wel en niet zullen overleven.

FOR LOVE OF THE GAME

Regie: Sam Raimi; VS, 1999. Met Kevin Costner, Kelly Preston en John C. Reilly. Net 5, 20.30-23.00 uur.

Hopeloos ouderwets relatiedrama, door genrefilmer Sam Raimi verpakt als sportfilm. Kevin Costner speelt de ster-pitcher van de Detroit Yankees die tijdens een belangrijke wedstrijd in het Yankee Stadium in New York zijn leven in ogenschouw neemt. Na twintig jaar trouwe dienst dreigt hij te worden overgedaan aan een andere club. Bovendien geeft zijn vriendin hem de bons.

ROMEO

Regie: Rita Horst; Nederland, 1990. Met Monique van de Ven en Johan Leysen. Nederland 1, 23.27-01.05 uur.

Ontroerend drama rond een doodgeboren kindje en het daaropvolgende rouwproces van de ouders (Monique van de Ven en Johan Leysen). Voor haar autobiografische speelfilmdebuut kreeg regisseuse Rita Horst op het Nederlands Film Festival van 1990 de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, en hoofdrolspeelster Monique van de Ven won het Gouden Kalf voor de Beste Actrice.

LA MAISON DE LA MEMOIRE

Regie: Samy Pavel; Egypte/Frankrijk, 1984. Met Mohamed Bakri en Faouzia El Alaoui. Nederland 3, 00.17-01.31 uur.

In de keuze van Zomergast Hafid Bouazza vanavond het Egyptische drama 'La Maison de la Memoire' waarin een man terugblikt op zijn arme jeugd op het Noord-Afrikaanse platteland.

Deel dit artikel