Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Filmproducent Richard Zanuck overleden

Home

Richard Zanuck tijdens de première van zijn zoons film Get Low, in 2009. © EPA

De Amerikaanse filmproducent Richard Zanuck is vandaag overleden aan een hartaanval. Hij was 77 jaar oud. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt.

Zanuck produceerde tal van grote films, zoals The Sound of Music (1965), Jaws (1975), Planet of the Apes (2001), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd (2007) en Alice in Wonderland (2010). Met Driving Miss Daisy uit 1989 won hij een Oscar voor beste film.

Zanuck kwam uit een showbizzfamilie. Zijn vader Darryl Zanuck was een van de oprichters van filmstudio 20th Century Fox, moeder Virginia Fox was een actrice in stomme films.

Zanuck bleef zijn leven lang films maken in Hollywood. Onlangs werkte hij nog mee aan de productie van Dark Shadows van regisseur Tim Burton met Johnny Depp in de hoofdrol.

Hij laat zijn vrouw Lili Fini, zijn zoons Harrison en Dean en negen kleinkinderen achter.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie