Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fikse boete en lange schorsingen voor Arsenal

Home

LONDEN - De Engelse voetbalbond FA heeft vier spelers van Arsenal een schorsing opgelegd naar aanleiding van wangedrag in en na het duel met Manchester United in september. Lauren moet vier duels aan de kant blijven, Martin Keown drie wedstrijden, Patrick Viera en Ray Parlour ieder één. Ook kreeg de club een boete van bijna 260000 euro.

In het duel kreeg Manchester United-spits Ruud van Nistelrooij het eerst aan de stok met Viera, die tien minuten voor tijd wegens natrappen uit het veld werd gestuurd. Nadat de Nederlandse international in blessuretijd een strafschop had gemist, werd hij belaagd door Lauren, Keown en Parlour. Van Nistelrooij kreeg uit het Arsenal-kamp het verwijt dat hij Viera de rode kaart had aangesmeerd. Coach Wenger noemde de spits een matennaaier.

Lauren kreeg naast zijn schorsing een boete van een kleine 60000 euro, Keown moet de helft betalen net als Viera. Parlour kreeg ook nog eens 10000 euro boete, net als zijn teamgenoot Ashley Cole, die niet werd geschorst. De schorsingen gaan pas in op 17 november, zo meldde de FA, omdat Arsenal de mogelijkheid heeft in beroep te gaan.

Wenger, aanwezig bij de uitspraak, wilde geen commentaar geven. De club bood op de website excuses aan voor het gedrag van zijn spelers dat beneden alle peil was. ,,De spelers accepteren bovendien dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun daden'', aldus de officiële verklaring.

De Manchester United-spelers Ryan Giggs en Cristiano Ronaldo zijn ook aangeklaagd. Zij horen op een later tijdstip of er sancties zullen volgen.

De boete die Arsenal kreeg opgelegd is de op één na hoogste uit de Engelse voetbalgeschiedenis. In 1994 moest stadgenoot Tottenham Hotspur 1,5 miljoen pond betalen wegens financiële malversaties.

Deel dit artikel