Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fijn een middag protesteren tegen het slechte zomerweer

Home

Alwin Kuiken

Publiek tijdens een dancefestival in Breda, vorige week. © ANP

Of hij een vergunning kon krijgen voor een demonstratie tegen het slechte weer. De Amsterdamse Pum van den Berg (66) trof maandagmorgen verbaasde gezichten op het Amsterdamse stadhuis. "'Moet je eens komme'", zei de medewerker tegen een collega. "Ze moesten lachen natuurlijk. Binnen tien minuten was het geregeld."

Van den Berg vulde '200' in bij het te verwachten aantal deelnemers. Maar op de Facebookpagina van zijn intussen opgerichte Amsterdamse Actiecomité Stop het Slechte Weer (ASSW) meldden zich al ruim duizend deelnemers. Morgen moet het gebeuren. Om 13.00 uur vertrekt dan Nederlands eerste protestmars tegen slecht weer, van het Rembrandtplein naar het Leidseplein.

Trauma
Dat de ludieke demonstratie in Amsterdam plaatsvindt, mag geen toeval heten. Eerder deze week bleek dat nergens in Nederland deze maand zo veel regen was gevallen - intussen bijna twintig centimeter. "Ik zat een paar weken geleden op de fiets en dacht: nu is het genoeg. Er moét wat gebeuren", lacht Van den Berg. Zijn werk als traumatherapeut heeft er niets mee te maken, bezweert hij. "Ik heb nog nooit iemand in de zaak gehad die een trauma aan slecht weer had overgehouden. Maar vervelend is het wel." Ook zit er volgens hem geen pr-bureau achter, zoals boze tongen op Facebook beweren. Tot de genodigden hoort SBS-weerman Piet Paulusma. Hij moet zich maar eens verantwoorden voor het slechte weer, vindt Van den Berg.

'Rotweer op'
Een spandoek ligt inmiddels klaar. 'Rotweer op', staat er op. En, zo weet de initiatiefnemer zeker, er komt een kikker met snorkel en zwemvliezen. Er is alleen één probleem: zaterdag word het zeer waarschijnlijk mooi weer.

Toch verwacht Van den Berg niet dat de demonstratie in het water valt. "Voor veel mensen is het een mooi excuus om een dagje Amsterdam te doen. En als het zonnig wordt, komt dat uiteraard door ons."

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie