Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Feyenoord doet twee aankopen in Zuid-Amerika

Home

MAR DEL PLATA (ANP) - Feyenoord heeft tijdens de oefentrip in Zuid-Amerika goede zaken gedaan. De Rotterdamse club keert met twee versterkingen terug. Vrijdag tekenden de Argentijnse spits Bustos Montoya (20) en de Uruguayaanse verdediger Picun (24) een contract dat hen vijfeneenhalf jaar aan Feyenoord bindt.

Aanvaller Montoya komt van Rosario. Daar deed voorzitter Jorien van den Herik al vaker zaken. Ook de Feyenoorders Graff en Sanchez werden er opgeleid. Picun werd losgweekt bij River Plate Montevideo.

“We hebben een goede slag geslagen”, meende trainer Arie Haan, die woensdag met zijn ploeg terugkeert in Nederland. “Gezien de verhouding tussen prijs en kwaliteit hadden we deze dubbele deal nooit in Nederland of Europa kunnen sluiten. Ik ben zeer tevreden.”

Haan noemde Montoya een groot talent. “Een speler met heel veel mogelijkheden”, stelde hij. “Hij heeft een neus voor doelpunten. Hij staat vaak op de goede plaats. Picun is een pure verdediger. Hij weet perfect wat hij in defensief opzicht moet doen.”

Haan sprak de hoop uit dat het nieuwe duo zich net zo snel aanpast aan de Nederlandse (voetbal)cultuur als het Argentijnse koppel Graff/Sanchez. Dit tweetal heeft zich binnen een half jaar ontwikkeld tot een vaste waarde voor Feyenoord.

“Zij gedragen zich als modelprofs”, aldus Haan. “Dat verwachten wij ook van die twee nieuwe jongens. De Zuid-Amerikaanse mentaliteit ligt Rotterdam wel.”

Ook Roda JC heeft de selectie versterkt. Zaterdag tekende de 22-jarige middenvelder Melvin Plet, afkomstig van Dordrecht'90, een contract voor 3,5 jaar. De versterking was nodig, omdat een dag eerder Richard Roelofsen naar NAC vertrok. De aanvaller stond al lange tijd in belangstelling van de formatie in Breda. NAC ziet nu af van Edwin Vurens. Ook Roelofsen gaat een verbintenis van 3,5 jaar aan. De nieuwe aanwinst vertrok zaterdag met NAC voor een trainingskamp naar Marokko.

René Eijkelkamp komt bij PSV niet in aanmerking voor contractverlenging. Het naderende afscheid heeft niets te maken met zijn huidige blessure. Eijkelkamp ondergaat op 3 februari een operatie aan een versleten achillespees in het linkerbeen. Hij komt dit seizoen niet meer in actie komt.

Eijkelkamp had al eerder te horen gekregen dat hij op zoek mocht naar een nieuwe club. Manager Frank Arnesen vertelde de aanvaller dat PSV verder wil met jongere spelers.

Daniel Nijhof verhuist na dit seizoen van zijn huidige club FC Twente naar NEC. De 24-jarige centrale verdediger speelde deze jaargang slechts drie keer in de basis van de Enschedese club. In het contract van Nijhof staat een clausule dat hij mag vertrekken als hij in een seizoen niet aan vijftien duels in het eerste van FC Twente zou toekomen. NEC heeft geprobeerd Nijhof per direct los te weken, maar stuitte vooralsnog op een te hoge vraagprijs.

Deel dit artikel