Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fellaini voor recordbedrag naar Everton

Home

(Novum) - Everton heeft zich kort voor het verstrijken van de transferdeadline nog versterkt met Marouane Fellaini. De 20-jarige Belgisch international komt voor 18,5 miljoen euro over van Standard Luik. Nooit eerder legde Everton een dergelijk hoog bedrag voor een speler neer. Fellaini, die bovendien de duurste Belg ooit is, tekent in Liverpool een contract voor vijf seizoenen.

Opvallend is dat Everton en Standard elkaar tegenkomen in de eerste ronde van de Uefa Cup. In die dubbele confrontatie mag Fellaini niet uitkomen voor Everton, omdat hij met de Luikenaren al in de voorronde van de Champions League actief was. Daardoor is hij tot de winterstop niet speelgerechtigd voor Europese duels. Standard werd in de derde voorronde uitgeschakeld door Evertons stadgenoot en eeuwige rivaal Liverpool.

Fellaini was de derde aankoop van Everton op de slotdag van de transferperiode. De Toffees verzekerden zich maandag ook van de diensten van Louis Saha (Manchester United) en Carlo Nash (Wigan Athletic).

Fellaini maakte in 2006 zijn debuut voor Standard en groeide in België uit tot international. In twee seizoenen scoorde de middenvelder negen keer in 64 competitiewedstrijden. Tijdens de Olympische Spelen kwam hij slechts een duel in actie. In de openingswedstrijd tegen Brazilië werd Fellaini met rood van het veld gestuurd, waarna hij terugkeerde naar België.

Deel dit artikel