Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Fed verlaagt rente naar drie procent

Home

(Novum/Betten) - De Amerikaanse Federal Reserve heeft het belangrijkste rentetarief, ofwel federal funds rate, met 50 basispunten verlaagd naar 3,00%, in een poging de Verenigde Staten voor een recessie te behoeden. Dat heeft het stelsel van Amerikaanse centrale banken woensdag bekendgemaakt.

De verlaging was al ingecalculeerd door economen. Ook zij rekenden op een rentestap van 50 basispunten. De 'neerwaartse risico's voor de groei houden aan', zo stelt het beleidsbepalende comité van de Fed in een begeleidende verklaring.

"De financiële markten blijven onder aanzienlijke druk staan, en het is nog moeilijker geworden om krediet te krijgen voor sommige bedrijven en huishoudens", aldus de Fed. "Daarnaast wijst recente informatie op een verdieping van de krimp van de huizenmarkt, evenals op enige verzwakking van de arbeidsmarkt."

Het is de tweede renteverlaging in korte tijd. Vorige week schaafde de Fed in een noodingreep al 75 basispunten van het belangrijkste rentetarief af.

Deel dit artikel