Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

FC Utrecht blijft koploper dankzij Mols

Home

UTRECHT (ANP) - “Over twee weken komt nummer twee Ajax bij de koploper op bezoek.” Zonder bescheidenheid en apetrots sprak de speaker van FC Utrecht het publiek toe. Na de thuiszege op Cambuur (3-0) behield de FC brutaalweg een topklassering in de eredivisie.

De ploeg van trainer Mark Wotte won dankzij doelpunten van Michael Mols, Reinier Robbemond en John O'Brien ogenschijnlijk eenvoudig. Toch had Cambuur, getraind door oud-Utrechter Gert Kruys, meer verdiend. Maar het verschil zat 'm in de Galgenwaard voornamelijk in Utrecht-spits Mols. Met één treffer en directe betrokkenheid bij een andere goal eiste de 27-jarige speler de aandacht op. Zoals hij dat vorig weekeinde ook in Breda had gedaan, met één doelpunt en twee assists tegen NAC (4-2).

Het 'Gertje bedankt' van het Utrecht-publiek kon Kruys bij 3-0 achter niet waarderen. Het massaal aangeheven 'Cambuur wordt gedold door Michael Mols olé olé' sprak de coach meer aan. “Mols is echt een fenomeen. Onbespeelbaar. Ik wist hoe ie zou spelen, had dat ook aan mijn verdedigers verteld, maar die jongen is niet te stoppen. Volgens mij hebben Ajax en PSV zitten slapen.”

Mols, net als tegen NAC man van de wedstrijd, bleef zoals gewoonlijk bescheiden en vooral laconiek onder de loftuiting. “Ach, Gert is mijn vriend. Nee, serieus, het is leuk als een trainer zoiets over je zegt, maar ik ben nog niet tevreden. Er zit meer in. Op alle gebieden.”

Dat terwijl de oud-spits van Ajax, Cambuur en FC Twente in zijn huidige vorm al een lust voor het oog is. Ook tegen de Friezen was Mols goed. Hij kaatste, speelde zichzelf vaak vrij en behield altijd het overzicht. Trainer Wotte gunde hem vlak voor tijd een publiekswissel. Zijn vervanger was de 18-jarige Dirk Kuijt.

Ook zonder Mols kwam Utrecht niet meer in problemen. Maar als Mols zich zo blijft manifesteren, zou Utrecht-zonder-Mols wel eens structureel kunnen worden. Dan is het een kwestie van tijd voordat geïnteresseerde clubs zich weer in Utrecht melden.

Deel dit artikel