Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

FC Groningen zet goede reeks voort

Home

(Novum) - FC Groningen bezet voorlopig de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans won in Rotterdam met 3-1 van Sparta en boekte daarmee de vierde overwinning op rij. In de stand wipt Groningen over Ajax, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Sparta blijft door het verlies steken op de zestiende plaats.

Stef Nijland was een van de grote smaakmakers aan Groningse zijde. De pas 19-jarige aanvaller opende na een halfuur spelen de score en was aan het begin van de tweede helft ook verantwoordelijk voor de 1-2. Op slag voor rust had Sparta-verdediger Sepp de Roover de eerste Groningse tegentreffer nog weggepoetst.

De tweede tegentreffer kwam de thuisploeg niet meer te boven. Groningen kreeg in de tweede helft de beste kansen en gooide negen minuten voor tijd via Goran Lovre de wedstrijd in het slot. Een minuut voor tijd maakte de 20-jarige Sander Rozema nog zijn debuut voor de Groningers.

Deel dit artikel