Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Farah schaart zich onder de groten

Home

© reuters

De Britse atleet Mo Farah heeft zaterdag bij de Olympische Spelen de 5000 meter gewonnen. Het was het tweede goud voor Farah die een week geleden ook al de beste was op de 10.000 meter. Hij werd de zevende atleet in de geschiedenis van de Spelen die beide lange afstanden wist te winnen.

Farah, geboren in Somalië en op zijn achtste verhuisd naar zijn vaders vaderland Engeland, realiseerde een tijd van 13.41,66. Het zilver was voor de Ethiopiër Dejen Gebremeskel in 13.41,98. De Keniaan Thomas Pkemei Longosiwa werd derde: 13.42,36.

'Ik wilde een gouden medaille voor allebei mijn meisjes, de bevallling kan elk moment plaatsvinden', zei de held van de Britse atletiek wiens vrouw in verwachting is van een tweeling. 'Alles is perfect verlopen. Wie had kunnen denken dat ik hier twee keer goud zou winnen?'

Het was het vierde goud voor de Britten in het atletiektoernooi, de eerste ooit op de 5000 meter. In Peking slaagde de Ethiopische wereldrecordhouder Kenenisa Bekele erin beide lange afstanden te winnen. Daarvoor deden dat de Fin Hannes Kolehmainen (1912), de Tsjechoslowaak Emil Zatopek (1952), de Rus Vladimir Koets (1956), de Fin Lasse Viren (1972, 1976) en de Ethiopiër Miruts Yifter (1980).

Farah, de 29-jarige wereldkampioen op het onderdeel, had in de series een wat vermoeide indruk gemaakt en hield zich in de beginfase achterin de groep schuil. Gedragen door de aanmoedigingen van de dolenthousiaste Britse fans, nam hij een kleine twee ronden voor het einde de leiding om elke aanval te weerstaan.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie