Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Facebook koopt gezichtsherkenningbedrijf Face.com

Home

Heleen van Lier

Screenshot van de website van Face.com.

Facebook heeft het gezichtsherkenningbedrijf Face.com gekocht. Het Israëlische bedrijf helpt mensen te herkennen op digitale foto's. Facebook maakte al langer gebruik van de diensten van het bedrijf.

Op dit moment heeft Facebook al gezichtsherkenning om de gebruikers te helpen hun vrienden op foto's te taggen. Facebook geeft de namen van de herkende personen als suggestie. Op dit moment werkt dit nog niet goed op mobiele telefoons. Iedere dag worden 300 miljoen foto's op Facebook gepost.

Face.com kondigde de overname vandaag aan via het eigen blog. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Techonologieblog All Things Digital zegt dat het om een bedrag van 60 miljoen dollar gaat. Het gaat om een volledige overname, wat inhoudt dat de technologie en de medewerkers volledig onder Facebook komen te vallen.

Face.com heeft een aantal apps, waaronder Photo Tagger, die dezelfde gezichten in fotocollecties groepeert, en Photo Finder waarmee de gebruiker foto's van zichzelf of anderen in een fotocollectie kan vinden.

Het is nog niet duidelijk of Face.com zijn diensten nog steeds ter beschikking van derde partijen stelt of dat de dienst sluit ten behoeve van Facebook.

Deel dit artikel