Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Extra geld voor aanpak antibioticaresistentie

Home

Redactie

Minister Edith Schippers. © epa

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) trekt de komende zes jaar 16 miljoen euro extra uit voor onderzoek naar antibioticaresistentie. Schippers maakte dat donderdag bekend.

Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica.Een van de oorzaken daarvan is overmatig en onzorgvuldig gebruik van antibiotica in de zorg en in de veehouderij. Eenvoudig te genezen ziektes als blaasontsteking kunnen daardoor weer levensbedreigend worden en het kan grote gevolgen hebben voor de gezondheidszorg.

Het bestrijden van antibioticaresistentie is een van de prioriteiten van Schippers tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland. Volgende week organiseert de bewindsvrouw, met staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken), er een conferentie over. Het is voor het eerst dat Europese bewindslieden van zorg en landbouw zich gezamenlijk over het probleem buigen.

De 16 miljoen euro die de minister nu aankondigt, komt bij de 9 miljoen euro die ze eerder beschikbaar stelde. Schippers deed haar aankondiging bij de opening van het onderzoeksinstituut NCOH (Netherlands Centre for One Health), een samenwerkingsverband van vijf universitaire centra en het Rivm. Antibioticaresistentie is een van de uitdagingen waar het samenwerkingsverband een antwoord op moet proberen te vinden.

De komst van dat centrum is volgens de bewindsvrouw een belangrijke stap. Het toont aan dat 'we onze krachten op het gebied van gezondheidsonderzoek, diergezondheid en milieu kunnen verenigen'.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel