Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Europese Unie wil minder regels om groei te stimuleren

Home

Redactie

Premier Mark Rutte geeft een persconferentie aan het eind van de eerste dag van de Europese Top in Brussel. De regeringsleiders buigen zich opnieuw over de coordinatie van hun nationaal economisch, werkgelegenheids- en begrotingsbeleid. © anp

Welke Europese wetten zijn overbodig? Die vraag wil premier Mark Rutte beantwoord krijgen van Brussel, zo liet hij donderdagavond na afloop van de eerste dag van de Europese top in Brussel weten.

Minder regels moeten leiden tot economische groei. Bedrijven bijvoorbeeld kunnen makkelijker ondernemen als ze met minder administratieve lasten te maken hebben.

De Europese Commissie moet met concrete voorstellen komen om de regeldruk in Europa aan te pakken. Die opdracht kreeg Brussel mee van alle 27 EU-landen.

Rutte sluit niet uit dat hij gaat pleiten om, net als in Nederland, de vermindering van regels te koppelen aan een concreet percentage.

Deel dit artikel