Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Europese Hof behandelt zaak pedovereniging niet

Home

Redactie

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. © anp

Het Europese Hof voor de rechten van de Mens heeft de klacht van pedofielenvereniging Martijn niet in behandeling genomen. Dit heeft het Hof vandaag bevestigd aan Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA). De vereniging wilde dat het verbod van de organisatie in Nederland ongedaan zou worden gemaakt.

De Hoge Raad verbood Martijn vorig jaar. De hoogste Nederlandse rechter vindt dat het een uitzondering moet zijn om een club te verbieden, maar dat het in het geval van Martijn noodzakelijk was. Martijn bagatelliseert en verheerlijkt seksueel contact tussen volwassenen en kinderen. Dat is in strijd met de openbare orde, stelde de Hoge Raad.

Advocaten Gerard Spong en Sidney Smeets dienden de klacht in namens Martijn. Zij reageerden als volgt. 'Wij zien in deze beslissing een geval van ontwijken van het geven van een rechtsoordeel over een maatschappelijk heikele rechtsvraag. Een gebrek aan moed dus. In een weerbare democratische samenleving horen juist de impopulaire meningen beschermd te worden. Vrijheid van meningsuiting heeft alleen betekenis als het ook, of juist de impopulaire meningen beschermt. Meningen dus waar niet iedereen het mee eens is en die sommigen zelfs aanstootgevend vinden.'

Lees verder na de advertentie

Wat maakt een pedofiel een pedofiel? Lees hier het Sir Edmund artikel  van zaterdag 31 januari.

Deel dit artikel