Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Europees Parlement oordeelt vanmiddag over PVV-meldpunt

Home

Redactie

De website meldpunt van de PVV voor mensen die klachten hebben over Midden- en Oost-Europeanen. © anp

Het Europees Parlement stemt vanmiddag over een veroordeling van het PVV-meldpunt over Oost- en Midden-Europeanen. In een resolutie wordt de website discriminerend genoemd.

Ook worden premier Mark Rutte en zijn regering nadrukkelijk opgeroepen het klaagpunt te veroordelen en er afstand van te nemen.

De resolutie komt van alle grote partijen in het parlement in Straatsburg. Naar verwachting zal dan ook een overgrote meerderheid instemmen. Onder de opstellers van de resolutie zijn de christendemocratische fractie waarvan het CDA deel uitmaakt, en de liberale fractie waarin de VVD is vertegenwoordigd.

Het komt niet vaak voor dat het parlement zich in een resolutie richt op één bepaald land. Rutte kan zich niets aantrekken van de oproep. De premier weigert te reageren op de PVV-website, omdat die een initiatief is van een politieke partij en niet van de overheid.

Tijdens een speciaal debat dinsdagmiddag in Straatsburg werd al felle kritiek geuit op het stilzwijgen van de Nederlandse regering.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie