Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ernstige blessure kost Faber WK

Home

EINDHOVEN (ANP) - Ernst Faber kan niet meedoen aan de wereldtitelstrijd voetbal, komende zomer in Frankrijk. De PSV'er liep in de wedstrijd tegen Groningen afgelopen zondag een scheurtje in de achillespees van zijn rechterbeen op. Het herstel kan maanden duren.

Clubarts Van den Hoogenband noemde de kwetsuur van de centrale verdediger zelfs 'loopbaanbedreigend'. Hij heeft nog niet besloten of een operatie aan de orde is. Dat doet hij over een week. Van den Hoogenband wil eerst nog enkele andere deskundigen raadplegen. Voorlopig is de pees in het gips gezet.

Faber, door de jaren heen achtervolgd door blessures, wil bij de gevolgen vooralsnog niet te lang stilstaan. Wel heeft hij al uit het hoofd gezet er bij het begin van de volgende competitie weer bij te zijn. PSV is dan de andere centrumverdediger, de naar Manchester United vertrekkende Stam, eveneens kwijt. Dit seizoen resteren nog twee duels, waaronder de bekerfinale.

Faber was een serieuze kandidaat om door bondscoach Hiddink te worden geselecteerd voor de WK. Hij debuteerde op 24 februari van dit jaar voor Oranje. In de oefenwedstrijd tegen Mexico (3-2) verving hij in de 57e minuut Bogarde. Het duel verliep niet erg gelukkig voor de PSV'er. Hij veroorzaakte een strafschop.

Deel dit artikel