Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Erdogan wil privévliegtuig voor geestelijke, 'net als de paus'

Home

redactie

Mehmet Görmez spreekt op een begrafenis. Achter hem staat Turkse premier Erdogan. © ap

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaat de Turkse regering vragen de hoogste islamitische geestelijke van het land een privévliegtuig te geven. Hij negeert daarmee de kritiek die hij eerder kreeg toen hij de geestelijke beloofde een Mercedes te geven.

Mehmet Görmez is voorzitter van een overheidsorgaan dat religieuze zaken regelt. Erdogan zei gisteravond tegen tv-zender NTV dat Görmez een gerespecteerd religieus leider is die dezelfde privileges zou moeten hebben als de paus. De paus heeft volgens Erdogan de beschikking over een privévliegtuig, eigen auto's en pantservoertuigen. 'Dat is de situatie in het Vaticaan en dan moet onze religieuze leider een lijnvlucht nemen?'

Vorige week zei Erdogan al dat Görmez een eigen Mercedes krijgt ter waarde van circa 300 duizend euro. De voorman leverde na kritiek van de oppositie zijn auto in, maar dat zinde Erdogan weer niet. Hij verordonneerde dat Görmez in het vervolg in een gepantserde Mercedes moet worden rondgereden.

Erdogan ligt al langer onder vuur. Zo kreeg hij forse kritiek over zijn verhuizing naar een paleis met 1.150 kamers. Het nieuwe stulpje van Erdogan is gebouwd op 200 duizend vierkante meter grond in Ankara en is meer dan 50 keer groter dan het Witte Huis in Washington. De Turkse rechtbank bepaalde gisteren dat Ak Saray (Wit Paleis) illegaal gebouwd is. De bouwvergunning deugt niet, aldus de rechter.

Lees verder na de advertentie
Het nieuwe paleis van Erdogan in Ankara © apHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie