Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

EO schorst Arie Boomsma na fotoshoot in Linda

Home

ANP

HILVERSUM (ANP) - De EO heeft zijn boegbeeld Arie Boomsma voor de komende drie maanden geschorst. Aanleiding zijn nog niet gepubliceerde foto's in het blad Linda. waarop Boomsma schaars gekleed te zien is. Dit heeft een woordvoerder van de EO dinsdag bekendgemaakt.

Boomsma mag drie maanden lang niet presenteren. Boomsma presenteert bijna dagelijks het radioprogramma Dit is de Dag op Radio 1. Op 17 maart zou het tweede seizoen beginnen van het tv-programma 40 Dagen Zonder Seks, wat de EO nu tijdelijk uit de programmering haalt. Verder zal de omroep op zoek moeten naar een andere presentator voor het discussieprogramma Ontopic dat Boomsma iedere zondagavond presenteert op Nederland 3.

Domineeszoon Arie Boomsma (35) zegt zelf enorm spijt te hebben dat hij niet - zoals de afspraak is - van tevoren heeft overlegd over de fotoshoot. ,,Ik heb op eigen initiatief gehandeld zonder rekening te houden met de consequenties. Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent.''

Volgens EO-directeur Arjan Lock heeft Boomsma op eigen houtje geopereerd. ,,Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma's als 40 Dagen Zonder Seks. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven.''

Deel dit artikel