Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Enschede wil vuurwerkloos Oud en Nieuw

Home

van onze verslaggever

Een kwart (40000) van de Enschedeërs heeft zijn handtekening gezet voor een vuurwerkloos Oud en Nieuw. Op 11 december biedt het Actiecomité Anti Vuurwerk 2000-2001 de handtekeningen aan burgemeester Mans aan.

De actiegroep vindt het afsteken van vuurwerk niet gepast. In mei ontplofte in hartje Enschede een vuurwerkopslag, die een woonwijk in as legde en het leven kostte aan 23 Enschedeërs. Eerst eiste de actiegroep dat het gemeentebestuur een vuurwerkverbod zou instellen. Maar dat bleek in strijd met de wet. Nu mikt de actiegroep op vrijwillige onthouding van de Enschedese bevolking.

Door tijd- en geldgebrek komt er dit jaar geen landelijke vuurwerkcampagne. De Stichting Consument en Veiligheid (SCV) en Halt Nederland namen deze zomer het stokje over van de Stichting Ideële Reclame (SIRE), die 25 jaar voor de gevaren van vuurwerk had gewaarschuwd. Wel heeft Halt net als voorgaande jaren voor haar bureaus posters, folders en lesbrieven uitgebracht. Ook in Enschede worden die gebruikt. ,,We vonden het te belangrijk om te laten liggen'', aldus coördinator M. de Boer van het Enschedese Haltbureau. ,,Je kunt niet om de ramp heen, maar we wilden het ook niet centraal stellen. We leggen de nadruk op het sociale. Denk aan elkaar en houd rekening met elkaar.''

Deel dit artikel