Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Engelse les voor peuters in Hoogland

Home

Archieffoto van een peuterspeelzaal. © ANP

Vanaf maandag krijgen 3-jarige peuters op kinderdagverblijf Dribbel in Hoogland (gemeente Amersfoort) Engelse les. Het taalonderwijs is een proef om de kinderen voor te bereiden op groep 1 van basisschool de Berkenschool. Daar leren kleuters sinds vorig schooljaar al Engels. Slaagt de test, dan krijgen de 3-jarigen op het kinderdagverblijf vanaf volgend schooljaar standaard Engels onderwijs.

'Kinderen zijn leergierig en willen graag nieuwe dingen ontdekken', aldus Liesbeth Warmerdam, directeur van Dribbel. 'En jonge kinderen leren gemakkelijk een tweede taal als deze spelenderwijs wordt aangeboden.'

Er bestaat al een aantal volledig tweetalige kinderdagverblijven in Nederland, maar een 'gewone' opvang met extra Engelse les is zeldzaam.

Op de Hooglandse basisschool zijn de lessen Engels al een groot succes, aldus Warmerdam. 'De kleuters vinden het bijzonder leuk, ook omdat ze op tv al veel Engels horen. Ze zijn trots als ze woorden herkennen.'

De proef Engels maakt deel uit van een groter samenwerkingsverband tussen Dribbel en de Berkenschool. De peuters krijgen al langer een specifiek 'voorprogramma' dat aansluit op de Berkenschool.

Deel dit artikel