Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

En daar is Henk Krol weer

Home

redactie

Henk Krol: "Veel mensen hebben mij aangesproken dat ik had moeten blijven." © anp

Hij rommelde met subsidie en vertrok vorig jaar uit de Tweede Kamer nadat de Volkskrant onthulde dat hij jaren had verzuimd om pensioenpremies te betalen. Maar Henk Krol laat zich niet uit het veld slaan en keert terug in de Haagse politiek voor zijn partij 50plus. "We willen graag iemand die al behoorlijk is ingewerkt", aldus vicevoorzitter Maurice Koopman. "En dat is Henk Krol natuurlijk."

Krol vervangt het huidige Kamerlid Martine Baay-Timmerman, die haar werk om gezondheidsredenen tijdelijk moet neerleggen. Zij nam vorig jaar de plek van Krol over in de Kamer, die opstapte toen bekend werd dat hij in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant niet altijd pensioenpremie had betaald voor zijn personeel. Bovendien zou Krol subsidie die bedoeld was voor een website voor homoseksuele jongeren, hebben gebruikt voor eigen bedrijven, waaronder een seksshop.

Koopman is zich bewust van de ophef rond Krol, maar volgens hem waren diens acties niet 'dusdanig crimineel' dat hij niet zou kunnen terugkeren. Krol zelf is in ieder geval verguld met zijn rentree. Tijdens een persconferentie zei de politicus dat hij spijt heeft dat hij vorig jaar is opgestapt. "Veel mensen hebben mij sindsdien aangesproken dat ik had moeten blijven."

Krol heeft al meerdere malen gezegd dat hij graag weer een functie wil bij 50Plus. In mei stond hij nog als lijstduwer op de lijst tijdens de Europese Verkiezingen.

Hij was overigens niet de enige die het afgelopen jaar zorgde voor ophef binnen 50Plus. In mei vond er nog een breuk plaats tussen de twee Kamerleden van de ouderenpartij. Fractievoorzitter Norbert Klein wilde Martine Baay uit de fractie zetten vanwege een 'onherstelbare vertrouwensbreuk', maar het partijbestuur bleef achter haar staan. Klein accepteerde dat niet, wat zorgde voor een verwarrende situatie waarbij Klein voorzitter was terwijl Baaij werd gesteund door het partijbestuur.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel