Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eltingh vliegt halsoverkop naar huis voor geboorte zoon

Home

Van onze sportredactie

NEW YORK - Eén droom is over voor Jacco Eltingh, een andere vervuld. Hij had op de US Open 1998 de eerste dubbelspeler ter wereld willen worden die alle vier grand slams in één jaar op zijn naam bracht. Maar de 28-jarige heeft New York ijlings verlaten. Gistermiddag woonde de eerzuchtige sportman in Zwolle de geboorte bij van zijn zoon Lars.

Eltingh arriveerde vijftig minuten voor de bevalling in het Sophia-ziekenhuis. Hij kreeg dinsdagavond in New York een telefoontje van zijn vrouw Hellas ter Riet met de mededeling dat de bevalling aanstaande was. “Hellas belde om vijf voor acht”, aldus coach Alex Reijnders, “we hadden een afspraak met vrienden te gaan dineren. Die waren een half uur te laat. Anders had Hellas Jacco nooit aan de lijn gekregen.”

Via een bevriende KLM-relatie boekte Eltingh een stoel op de nachtvlucht naar Schiphol. “Dat was ook al een meevaller. Dat toestel was ruim overboekt. Maar hij kon gelukkig mee.”

Eltingh won de Australian Open met Jonas Björkman omdat Paul Haarhuis ontbrak door de geboorte van zijn zoon David. Daarna bracht hij Roland Garros en Wimbledon met Haarhuis op zijn naam.

Deel dit artikel