Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Elektrische auto niet populair in Nederland

Home

ANP

Oplaadpunt voor elektrische wagens in de parkeergarage onder het Muziekcentrum en stadhuis in Amsterdam. © ANP

De ANWB opent vandaag een netwerk van zes oplaadpunten in ons land. De elektrische auto kan daar in ongeveer 20 minuten worden 'bijgetankt', wat veel sneller is dan de zes tot acht uur die er tot nu toe nodig waren. Het zal er voorlopig echter niet storm lopen. In ons land rijden tot dusver een kleine 1500 volledig elektrische auto's rond.

Het grote voordeel van elektrisch rijden zijn, zeker in deze tijd van hoge benzineprijzen, de brandstofkosten. Een elektrische auto gooi je voor een paar euro vol. Een nadeel, de lange oplaadtijd van zes tot acht uur, wordt nu dus aangepakt.

Maar het lijkt nog altijd niet genoeg voor een echte doorbraak. De elektrische auto lijkt nog vooral in trek voor autoparken van bedrijven, die een klein gebied moeten bestrijken; dus voor klussen als post bezorgen of vuilnis ophalen.

De ANWB verwacht dat het aantal elektrische auto's in 2015 zal uitkomen op 20.000. Daarna kan het hard gaan, als de batterijen van de auto minder duur worden en de elektro-auto binnen het financiële bereik komt van een breder publiek.

Deel dit artikel