Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eindhoven: geen parkeerbedrijven bij Airport

Home

Verkeersbord bij Eindhoven Airport. © ANP

De gemeente Eindhoven is voorlopig niet van plan om commerciële parkeerbedrijven toe te laten rondom Eindhoven Airport. De luchthaven kan met een nieuwe parkeergarage voldoen aan de vraag tot 2015. Bovendien is de opbrengst uit het betaald parkeren een onmisbare schakel in het kostbare plan om het vliegveld bereikbaar te houden met betere infrastructuur en bijvoorbeeld een treinstation. Het college van Eindhoven schrijft dat woensdag in een memo aan de gemeenteraad.

Rond Eindhoven Airport woedt al langer strijd tussen parkeerbedrijven enerzijds en de luchthaven en de gemeente anderzijds. De parkeerbehoefte stijgt in rap tempo door de groei van de luchthaven. Er lopen diverse rechtszaken van ondernemers tegen de gemeente.

Parkeerbedrijven verhuren nu bijvoorbeeld parkeerplaatsen bij leegstaande kantoren. Volgens de gemeente is dat in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente wil de grond gebruiken voor vestiging van andere bedrijven. De commerciële parkeerbedrijven menen dat de gemeente een hetze voert en in eigenbelang redeneert vanwege het aandeel van de gemeente in de luchthaven.

'De gemeente Eindhoven wil het gewoon niet', reageerde directeur Michiel Schat van Masters in Parking woensdagavond. Bekostiging van de aanleg van een betere aansluiting naar de snelweg A2 en een NS-station noemde hij een drogreden. De nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport moet nog worden terugverdiend en de bouw van een nieuw station hangt niet af van parkeerinkomsten, redeneert hij.

De rechtbank in Den Bosch heeft volgende maand een zitting over het commercieel parkeren en het bestemmingsplan.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie