Eindhoven: geen parkeerbedrijven bij Airport

home

Verkeersbord bij Eindhoven Airport. © ANP

De gemeente Eindhoven is voorlopig niet van plan om commerciële parkeerbedrijven toe te laten rondom Eindhoven Airport. De luchthaven kan met een nieuwe parkeergarage voldoen aan de vraag tot 2015. Bovendien is de opbrengst uit het betaald parkeren een onmisbare schakel in het kostbare plan om het vliegveld bereikbaar te houden met betere infrastructuur en bijvoorbeeld een treinstation. Het college van Eindhoven schrijft dat woensdag in een memo aan de gemeenteraad.

Rond Eindhoven Airport woedt al langer strijd tussen parkeerbedrijven enerzijds en de luchthaven en de gemeente anderzijds. De parkeerbehoefte stijgt in rap tempo door de groei van de luchthaven. Er lopen diverse rechtszaken van ondernemers tegen de gemeente.

Parkeerbedrijven verhuren nu bijvoorbeeld parkeerplaatsen bij leegstaande kantoren. Volgens de gemeente is dat in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente wil de grond gebruiken voor vestiging van andere bedrijven. De commerciële parkeerbedrijven menen dat de gemeente een hetze voert en in eigenbelang redeneert vanwege het aandeel van de gemeente in de luchthaven.

'De gemeente Eindhoven wil het gewoon niet', reageerde directeur Michiel Schat van Masters in Parking woensdagavond. Bekostiging van de aanleg van een betere aansluiting naar de snelweg A2 en een NS-station noemde hij een drogreden. De nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport moet nog worden terugverdiend en de bouw van een nieuw station hangt niet af van parkeerinkomsten, redeneert hij.

De rechtbank in Den Bosch heeft volgende maand een zitting over het commercieel parkeren en het bestemmingsplan.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie