Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eindexamens voor ruim 205.000 scholieren

Home

RIJSWIJK - Meer dan 205.000 scholieren in het voortgezet onderwijs beginnen maandag aan de centrale eindexamens. Ruim 41.000 vwo'ers beginnen de examenreeks met het examen Nederlands, circa 59.000 havisten beginnen met kunst en management & organisatie. Ongeveer 105.350 leerlingen van het vmbo starten een dag later met de schriftelijke examens, met beeldende vakken en nask 2 (natuur & scheikunde 2).

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) geeft maandag het startsein voor de examens door op het Alberdingk Thijm College in Hilversum de envelop met het examen kunst algemeen voor havo-leerlingen te openen. Daarvoor zal zij om 08.00 uur het eerste eindexamenjournaal op 3fm presenteren. De minister roept eindexamenkandidaten op om hun ervaringen te delen via Twitter.

De examens duren tot 31 mei. Ongeveer twee weken later volgt de uitslag.

Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (Laks) opent dit jaar voor de 24e keer een klachtenlijn. Hier kunnen scholieren hun beklag doen over de examens. Voor het derde achtereenvolgende jaar opent ook de Stichting Eindexamenlijn een telefoonnummer waar scholieren kunnen klagen. Vorig jaar kreeg de lijn ongeveer vierduizend telefoontjes met klachten van scholieren. De stichting verwacht dit jaar meer telefoontjes, omdat zij steeds bekender worden onder scholieren. (ANP)

Deel dit artikel