Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Einde hittegolf in grote delen VS voorspeld

Home

Redactie

De zon komt op boven Pleasant Plains in de Amerikaanse staat Illinois, een van de landbouwgebieden waar de maïsoogst te lijden heeft onder de hittegolf van de afgelopen weken. © ap

De hittegolf die grote delen van de Verenigde Staten de afgelopen weken trof, loopt op zijn eind. In de Midwest en het noordoosten was het gisteren al zover. In Chicago, waar het vorige week drie dagen achtereen tegen de 40 graden liep, kwam het kwik zondag niet verder dan 25 graden.

In New York en Philadelphia was het nog steeds warm, maar met 30 graden was de hitte minder verzengend dan de afgelopen week. De komende dagen zijn het, aldus verschillende meteorologische bureaus, de staten in het westen die zich moeten voorbereiden op een hittegolf. Een hogedrukgebied boven de Rocky Mountains zal tegen het midden van de week temperaturen tot 40 graden Celsius veroorzaken in Salt Lake City.

Maïsoogst
Al lijkt het ergste vooralsnog achter de rug, landbouwexperts voorspellen dat de naweeën van de hittegolf ernstige gevolgen met zich meebrengen voor de maïsoogst van dit jaar. De ontwikkeling van de maïs bevindt zich de komende weken in een cruciale fase. Daarvoor is veel neerslag nodig. Hoewel de temperaturen lijken te matigen in de zogeheten 'Corn Belt', de graanschuur van de VS die loopt van Iowa naar Illinois, ziet het er niet naar uit dat er deze week regen van betekenis zal vallen. Als neerslag uitblijft, koerst het gebied af op de slechtste oogst in bijna een kwart eeuw.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie