Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Egypte sluit 120 smokkeltunnels Gazastrook

Home

Tunnel tussen Egypte en Gaza © epa

Het Egyptische leger heeft in de Sinaï-woestijn tot dusver 120 smokkeltunnels onder de grens naar de Palestijnse Gazastrook afgesloten. Dat hebben veiligheidsfunctionarissen zaterdag in Caïro gezegd.

De tunnels dienden voor de smokkel van goederen en mensen in de Gazastrook. Twee tunnels waren zo groot dat er ook auto's doorheen konden. De tunnelingangen werden vernield. Enkele huizen die op de tunnels stonden, zijn met de grond gelijkgemaakt. De geniesoldaten hebben tot dusver geen explosieven gebruikt en de tunnels niet onder water gezet.

Het leger begon drie weken geleden met de sluitingsactie, nadat 16 Egyptische grenswachters waren gedood door gewapende militanten. De aanvallers waren volgens Egypte door de tunnels gekomen.

Egypte maakt ook jacht op 120 militanten. Naar schatting houden 1600 extremisten zich schuil in de Sinaï-woestijn. Sinds de val van president Hosni Mubarak vorig jaar is de woestijn een toevluchtsoord geworden voor militante groeperingen

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie