Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eerste vrouw korpschef van grootste politieregio

Home

(Novum) - Annelore Roelofs wordt de eerste vrouwelijke korpschef van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. De 48-jarige Roelofs volgt per 15 maart Co Hoogendoorn op, die vorig jaar werd benoemd tot algemeen directeur van de Voorziening tot Samenwerking Politie Nederland. Deze organisatie moet ervoor zorgen dat de korpsen beter met elkaar samenwerken.

Roelofs was eerder plaatsvervangend algemeen directeur van de Bijlmerbajes in Amsterdam. Tussen 1997 tot 2002 was ze plaatsvervangend waarnemend korpschef van de politie in Flevoland. Sinds april 2005 werkte ze op het ministerie van Binnenlandse Zaken als directeur Brandweer en Geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.

De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft geografisch het grootste werkterrein van alle 25 regionale politiekorpsen in Nederland. De regio telt 22 gemeenten, waarin bijna achthonderdduizend mensen wonen. Daarmee is er één agent per 459 inwoners.

Deel dit artikel