Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eerste humanitaire transport naar Cuba sinds 50 jaar

Home

Redactie

© Thinkstock

Een schip met humanitaire hulp is gisteren vanuit Miami vertrokken met bestemming Cuba. Het is voor het eerst sinds 50 jaar dat de zeeroute Miami-Havana wordt gebruikt. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Het bedrijf dat het transport organiseert, International Port Corp, zegt dat het toestemming heeft om goederen van liefdadigheidsorganisaties en van humanitaire en religieuze organisaties naar Cuba te varen. Ook mag het familieleden van mensen in Cuba meenemen.

Voortaan zal elke woensdag een schip richting Havana vertrekken. De tocht duurt 16 uur. De bemanning zet alleen de lading af, ze gaat niet zelf van boord. Het schip vaart leeg terug naar Miami.

International Port Corp heeft naar eigen zeggen een speciale vergunning gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Sinds februari 1962 is er een embargo tegen Cuba van kracht. Het embargo, afgekondigd door John F. Kennedy, wordt sinds 1992 elk jaar veroordeeld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie