Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eerste deel Scheringa-veiling brengt 2,3 miljoen op

Home

Het kunstwerk Man on a Bench van Duane Hanson © anp

De veiling van het eerste deel van de Scheringa-collectie heeft dinsdag 2,3 miljoen euro opgebracht. Dat heeft directeur Jop Ubbens van veilinghuis Christie's in Amsterdam laten weten.

De geschatte opbrengst lag tussen de 1,5 en 2 miljoen euro. Volgens Ubbens is alles verkocht.

Bij Christie's gingen ongeveer 160 werken van naoorlogse, internationale realistische kunstenaars onder de hamer die in het bezit waren van Dirk Scheringa. Voor zijn museum in Spanbroek had hij een grote verzameling realistische kunst aangelegd. Na het faillissement van zijn DSB Bank legden schuldeisers beslag op de collectie.

Op de veiling kwamen dinsdag werken van 53 verschillende kunstenaars. Een van de topstukken was het beeld Man on a Bench van de Amerikaanse kunstenaar Duane Hanson. Het kunstwerk bracht 260.000 euro op. De taxatie lag tussen de 140.000 en 180.000 euro.

Op 27 november veilt Christie's de vooroorlogse kunst van de Scheringa-collectie. De topstukken komen in het najaar en voorjaar onder de hamer in Londen, New York en Hongkong. De opbrengst van de gehele veiling gaat naar de curatoren en de Deutsche Bank.

Zakenman Hans Melchers heeft het Nederlandse deel van de Scheringa-collectie gekocht. Hij wil de kunst tentoonstellen in een museum in de Achterhoek.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie