Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Een zomer vol scheidingsleed

Home

door Harmen van Dijk

Toen ze op de burelen van Nederlands grootste familieweekblad Privé voor de zevende keer onthutst hadden geroepen 'Wat? Zijn die ook al uit elkaar?', was er geen ontkomen meer aan: de zomer van 2001 is 'De zomer van de sterren-scheidingen'.

Het laatste stel dat geen toekomst meer ziet in hun huwelijk: tv-presentatrice en mannequin Paulien Huizinga en haar bijna ex-man Wouter Keyser, arts van beroep. Paulien wilde geen vervelende roddels in de wereld hebben over de toedracht van de scheiding en wat doe je dan als redelijk bekende Nederlandse? Dan bel je Barbara Plugge, 's lands bekendste roddeljournaliste. In een exclusief interview benadrukt Paulien deze week dat er geen ander in het spel was 'of iets anders ordinairs'. Na drie jaar bleek dat zij en Wouter elkaar nog maar weinig te vertellen hadden. Hij lééft voor zijn werk, zij vindt dat er méér is. Na een goed gesprek werden ze het erover eens dat ze het beste uit elkaar konden gaan. Het enige waar Paulien echt verdriet over heeft is over haar zoontje Paul van bijna drie: ,,Het plaatje dat ik voor me had, dat van papa, mama, kindje, is niet voor ons weggelegd.''

Een schrale troost, maar het kan nog erger: Goeroe Emile Ratelband en Silvy Schmeitz zijn al uit elkaar voor hun kind geboren is. Nou hadden ze vorig jaar ook al problemen, maar die breuk werd gelijmd. Ditmaal hadden ze volgens Privé slaande ruzie gekregen over Silvy's voornemen om te blijven werken na de bevalling. Ze had beter moeten weten. Vorig jaar zei Emile in een interview: ,,Een succesvol man die zijn eigen vreten op moet warmen omdat zijn vrouw de hort op is, dat kan toch niet?''

De man van Caroline Tensen, Frank Wisse, had helemaal geen problemen met de voorspoedige carrière van zijn vrouw. Integendeel, hij is haar manager. Maar desondanks is ook dit huwelijk voorbij. Frank en Caroline hebben volgens het Gooise roddelcircuit alweer nieuwe liefdes gevonden, maar ze hebben hun huis in Bussum aangehouden. Daar zorgen ze beurtelings voor hun twee kinderen.

Ook de drukke carrière van actrice/presentatrice Katja Schuurman stond liefdesgeluk in de weg. Haar vriend Ference Lorch zag het niet meer zitten en verliet haar optrekje in Vinkeveen. Meer geluk heeft Katja's zusje Birgit, die aan de weg timmert als zangeres. Zij gaat trouwen met haar vriend Kaja Wolffers. Katja's collega Georgina Verbaan staat echter wel weer op het lijstje zomerscheidingen. Weer, want haar relatie met acteur Tim Immers vertoonde veel gelijkenis met een knipperlicht. Of de scheiding van de twee, die beiden bekend werden van de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden', stand zal houden, valt daarom ernstig te betwijfelen.

Het huwelijk van een van de meest impopulaire bekende Nederlanders, Willibrord Frequin, is na 27 jaar wel definitief over. Hij vertelde een maand geleden aan Privé dat hij zijn Marianne had verlaten, hoewel ze nog steeds veel van elkaar houden. Willibrord besteedde te veel tijd aan het opjagen van bekende en minder bekende Nederlanders en zo groeide het echtpaar uit elkaar, verklaarde hij. Ten slotte weet Privé nog te melden dat ook presentator Paul Witteman weg is bij zijn vrouw Gonnie.

Je zou er toch bijna depressief van worden. Blijft er dan helemaal niemand bij elkaar? Jawel. De relatie van Linda de Mol en Sander Vahle vertoont nog geen barsten. Volgens het blad Party wordt Linda steeds dikker. Zou ze misschien voor de derde keer zwanger zijn?

Toch wil Linda, die van het huwelijk een tv-show maakte, zelf nog steeds niet trouwen. In Story lezen we waarom: ,,In mijn vorige relatie (met juwelier Fred Reuter) ging het mis vanaf het moment dat we besloten te trouwen. Daar ben ik nu bang voor. Beter is het om ongrijpbaar voor elkaar te blijven.''

Deel dit artikel