Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Een op twee Duitse vrouwen wordt ouder dan 85

Home

Bejaarden in een verzorgingstehuis in Koblenz. © AP

De bevolking van Duitsland wordt ouder dan ooit tevoren. De levensverwachting voor pasgeboren Duitse jongens en meisjes is gestegen met 2 à 3 maanden. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.

Volgens de nieuwste statistieken is de levensverwachting van de pasgeboren meisjes bij de oosterburen nu gemiddeld 82 jaar en 9 maanden. Voor de jongens is dit gemiddeld 77 jaar en 9 maanden.

Uit de gegevens van het statistisch bureau blijkt verder dat een op de twee mannen gemiddeld ouder wordt dan 80 jaar. Een op de twee vrouwen kan haar 85ste verjaardag nog vieren.

De Bondsrepubliek staat bekend als het 'bejaardentehuis' van Europa. Binnen de 27 lidstaten van de Europese Unie wonen er verhoudingsgewijs de meeste gepensioneerden en de minste jongeren, blijkt uit gegevens van het Europese bureau voor de statistiek.

Overigens worden Nederlanders nog ouder. Duitse vrouwen leven gemiddeld net zo lang als hun Nederlandse seksegenoten. Maar Nederlandse mannen overleven de Duitse mannen met gemiddeld 15 maanden.

Deel dit artikel