Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Een hilarische scène uit 'Kleine Pauze'

Home

In de dagelijkse Vpro-serie 'Kleine Pauze' zijn vijf leerkrachten en de conciërge van een basisschool elke dag weer tot elkaar veroordeeld. 'Kleine Pauze' is in eerste instantie bedoeld voor volwassenen, kinderen mogen meekijken, als ze durven. De vijftien minuten durende uitzendingen die vanaf vandaag dagelijks om 19.00 uur te zien zijn, spelen zich af op een basisschool, waar vijf docenten en een conciërge elkaar tijdens de kleine koffiepauze het leven zuur maken. De piepkleine lerarenkamer is een slangenkuil en vormt het strijdtoneel van onderlinge ruzie, roddel, jaloezie, liefde en haat.

De docenten zijn knutseljuf Miep Kroon (omhooggevallen voorleesmoeder), adjunct Titia Uittenbroek (stijve hark van de oude stempel), de incapabele directeur Hans Eier, remedial teacher Elsje van Wentelen (een vleesgeworden sapkuur) en de aartsluie, racistische gymleraar Jan Molentje (de lolbroek uit het gezelschap). Hammed Arman is de altijd lachende illegaal: de conciërge.

Deel dit artikel