Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ed Lautenslager dood

Home

Oud-presentator Ed Lautenslager is maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie gisteren bekend. Hij presenteerde in de jaren zestig het NTS Journaal, voorloper van het huidige NOS Journaal.

Lautenslager begon zijn loopbaan in 1948 bij Polygoon. Hij maakte daar onder meer bedrijfsfilms en viel incidenteel in voor Philip Bloemendal als lezer van het Polygoon-journaal. Toen was hij al nieuwslezer voor de Wereldomroep en voor de Radionieuwsdienst van het ANP.

In die dagen sprak hij zijn eerste documentaire in: er zouden er nog vele volgen. Tot het moment van zijn overlijden werd hij nog regelmatig gevraagd een programma van commentaar te voorzien. Ook op de radio was hij een bekende stem. Hij maakte en presenteerde programma's voor onder meer de KRO en de TROS.

In 1960 vroeg toenmalig hoofdredacteur Carel Enkelaar hem het NTS Journaal te presenteren. Eerst buiten beeld, maar vanaf 1964 was hij ook te zien.

Lautenslager wordt beschouwd als de ontdekker van Boudewijn de Groot. Hij bracht hem in 1964 in contact met platenmaatschappij Phonogram.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie