Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Echtgenote Thaksin opgepakt in Thailand

Home

(Novum/Ap) - De vrouw van de afgezette Thaise premier Thaksin Shinawatra is dinsdag bij haar terugkeer in Thailand gearresteerd op verdenking van corruptie. Ze kan twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Thaksins echtgenote, Pojamarn Shinawatra, werd aangehouden op de luchthaven van Bangkok. Ze kwam uit Hongkong, waar ze haar in september 2006 door het leger afgezette man achterliet. Na te zijn voorgeleid aan de rechter kwam ze op borgtocht vrij. Op 23 januari moet ze weer voor de rechter verschijnen. Ze wordt vervolgd omdat ze in 2003 onroerend goed zou hebben gekocht van een overheidsfonds. Premiers en hun echtgenotes (-n) mogen in Thailand geen zaken doen met overheidsinstellingen. Ook Thaksin wordt verdacht in de zaak. Beide echtelieden zijn aangeklaagd voor belangenverstrengeling en ambtsmisbruik. Ookworden ze verdacht van illegale handel in aandelen.

Thaksin zelf, die sinds hij werd afgezet het grootste deel van de tijd in Londen woont, heeft aangekondigd half april te zullen terugkeren naar Thailand, als er dan een gekozen regering is. In december zijn er parlementsverkiezingen gehouden in Thailand, die zijn gewonnen door Thaksins partij, de PPP. De afgelopen zestien maanden is Thailand geregeerd door het leger.

Deel dit artikel