Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Ebru Umar wint Pim Fortuyn Prijs

Home

Redactie

Ebru Umar tijdens de uitreiking van de Pim Fortuyn Prijs in 2016. © ANP

Columniste Ebru Umar heeft de Pim Fortuyn Prijs gekregen. Dat is zaterdag in Rotterdam bekendgemaakt tijdens een herdenking van de doodgeschoten politicus. 

Umar krijgt de prijs voor 'haar kritische geluid, de gave van haar pen en haar verbale kwaliteiten alsmede de onverschrokkenheid waarmee zij de vrijheid verdedigt, met alle consequenties van dien ook voor haar privéleven', staat te lezen in het juryrapport. De Pim Fortuyn Prijs is een onderscheiding voor opiniemakers, politici of bestuurders die het gedachtegoed van Fortuyn het beste uitdragen.

Lees verder na de advertentie

Umar, die schrijft voor Metro en Libelle, werd vorig jaar tijdens haar vakantie in Turkije gearresteerd vanwege kritiek op president Erdogan. Ze mocht wekenlang het land niet uit. In haar columns waarschuwt ze geregeld voor de 'lange arm van Ankara'. Umar kreeg de prijs uit handen van oud-minister Rita Verdonk.

Het is de derde keer dat de Fortuyn Prijs wordt toegekend. De twee andere genomineerden waren weblog GeenStijl en publicist en jurist/politicoloog Machteld Zee. Vorig jaar won schrijver Leon de Winter.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond bij het standbeeld van Fortuyn in Rotterdam, werd herdacht dat de LPF-politicus vandaag vijftien jaar geleden in Hilversum werd doodgeschoten. Onder de sprekers waren PVV-Kamerlid Martin Bosma, Joost Eerdmans (wethouder Leefbaar Rotterdam), journalist Wierd Duk en columnist Afshin Ellian.

Lees ook: Wat Fortuyn toen zei, is nu heel normaal


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel