Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

EBA wil strenge bankregels handhaven

Home

Europese banken moeten ook de komende jaren meer kapitaal aanhouden ten opzichte van hun leningen dan de internationale regels voorschrijven. Dat stelde het hoofd van de Europese bankentoezichthouder EBA, Andrea Enria, vandaag in de Britse zakenkrant Financial Times.

De EBA verplichtte Europese banken om in juni dit jaar de verhouding tussen het kapitaal en het vreemd vermogen tijdelijk op te krikken tot 9 procent. De EBA wil die eis volgens Enria nu permanent maken.

Volgens de internationale regels van Basel III moeten banken vanaf 2019 een kapitaalbuffer van minimaal 7 procent hebben. Dit kan oplopen tot 9,5 procent voor grote banken. De EBA wil echter dat Europese banken hun huidige kapitaalniveau handhaven en aantonen hoe ze vanaf 2019 aan de internationale regels gaan voldoen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie