Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duut gaat Gullit assisteren

Home

Henk Duut wordt bij Feyenoord de assistent van de nieuwe hoofdtrainer Ruud Gullit. De 40-jarige oud-speler, die nu nog de Antilliaanse bondscoach Pim Verbeek terzijde staat, kreeg vorige week een aanbieding van technisch manager Mark Wotte en had weinig bedenktijd nodig.

,,Ik weet, het is een cliché van jewelste, maar voor mij voelt dit toch een beetje als thuiskomen”, zegt Duut in de Feyenoord-krant. Voor de geboren Rotterdammer kwam deze buitenkans op een uitstekend moment. Duut vertelde dat zijn gezin en hij na de buitenlandse avonturen in Japan en op de Antillen toe waren aan een terugkeer naar Nederland.

Duut wil nog wel eerst zijn samenwerking met Verbeek, die hij in het verleden ook al bij Fortuna Sittard assisteerde, tot een goed einde brengen. Voor vanavond staat de return van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Antigua op het programma. Het Antilliaanse elftal moet op Curaçao een achterstand van 2-0 goedmaken om de tweede ronde tegen Honduras te bereiken.

Bij Feyenoord ligt voor Duut een tweejarig contract klaar. Hij praatte telefonisch al even bij met Gullit, met wie Duut in het verledensamenspeelde en in het seizoen '83-'84 - het 'Cruijff-jaar' - landskampioen werd.

Feyenoord heeft de technische staf nu rond. Eerder werd RKC'er Zeljko Petrovic al aangetrokken als hulptrainer. Maandag werd bekend dat Igor Korneev, ook al een oude bekende, de jeugd mede onder zijn hoede krijgt.

Wotte vond Duut een logische keus gezien de profielschets.

,,Qua karakter past hij binnen de normen en waarden die wij hanteren. Ruud en ik hebben nog met Henk samengespeeld, dus we weten wat voor vlees we in de kuip hebben.”

Deel dit artikel