Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duizenden lopen mee in stille tocht Sittard

Home

Duizenden mensen hebben woensdagavond meegelopen in Sittard met een stille tocht voor Glenn van Haen. De 23-jarige man werd zaterdagochtend rond 3 uur in de Putstraat in elkaar geslagen. Hij overleed even later in een ziekenhuis.

Volgens een woordvoerster van de gemeente liepen ongeveer 4000 mensen mee met de tocht, die begon bij het gemeentehuis, voerde door de Putstraat en eindigde op de Markt. De tocht verliep in stilte en vol respect, aldus de zegsvrouw. Burgemeester Sjraar Cox sprak op de Markt de deelnemers toe. Hij zei onder meer dat 'dit nooit meer mag gebeuren'. Na afloop van de toespraak werden witte ballonnen opgelaten.

De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend. Volgens de politie waren er geen wapens bij de mishandeling in het spel.

De 25-jarige hoofdverdachte van de fatale mishandeling zit nog zeker 2 weken vast, bepaalde de rechter-commissaris in Maastricht dinsdag. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van doodslag dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg. De verdachte zit in strenge detentie en mag alleen met zijn advocaat contact hebben. Volgens zijn advocaat is zijn cliënt zeer diep onder de indruk van de gebeurtenissen en heeft hij het zo niet gewild.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie