Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duizenden betogen tegen Turkse internetwet

Home

De Turkse oproerpolitie heeft zaterdag in het centrum van Istanbul traangasgranaten afgevuurd om duizenden betogers te verspreiden. De demonstranten keerden zich tegen recente wetten die de greep van de conservatieve regering op het internet en de rechterlijke macht versterken. Ook een wetsvoorstel om de nationale inlichtingendienst grotere bevoegdheden te geven is bij veel Turken slecht gevallen.

Agenten verdreven met steun van waterkanonnen de betogers uit Istiklal, de belangrijkste winkelstraat van Istanbul. Sommige betogers scandeerden 'Overal Taksim, overal verzet', een herinnering aan de wekenlange demonstraties vorig jaar tegen de regering op het nabijgelegen Taksimplein.

Volgens de nieuwe internetwet moeten internetaanbieders de gegevens van gebruikers 2 jaar opslaan. De telecomautoriteit (TIB) mag ongewenste websites zonder tussenkomst van een rechter blokkeren.

Deel dit artikel