Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duitsland zoekt oorzaak 6-jarige EHEC-dode

Home

ANP

Komkommers waren deze zomer een grote verdachte in de zoektocht naar de overbrenger van de EHEC-bacterie. © ANP

De Duitse gezondheidsautoriteiten proberen uit te vinden op welke manier een 6-jarig meisje uit Hamburg besmet is geraakt met de EHEC-bacterie. Ze is echter niet gestorven aan het type waaraan in de zomer van vorig jaar tientallen mensen stierven. Dat maakte senator Cornelia Prüfer-Stork vandaag in Hamburg bekend.

Het blijft onduidelijk waardoor het meisje is besmet, aldus de senator die in de stadstaat Hamburg belast is met gezondheidszorg. Een groot aantal levensmiddelen is inmiddels onderzocht. Volgens de gezondheidsautoriteiten gaat het om een op zichzelf staand geval en is de angst voor een nieuwe ziektegolf onnodig.

In Duitsland kwamen tussen mei en juni 53 mensen om door een EHEC-besmetting. Meer dan 4000 raakten besmet. Kiemgroenten bleken de bron destijds. Jaarlijks worden 800 tot 1200 Duitsers ziek door een EHEC-bacterie.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie