Duitse regeringspartij wil grens aan uitkering ex-president

home

ANP

De partijen van de Duitse regeringscoalitie willen voorwaarden stellen aan de doorbetaling van het salaris aan ex-president Christian Wulff. Volgens de wet heeft hij net als zijn voorgangers voor de rest van zijn leven het recht op een jaarlijkse 'erewedde' van 199.000 euro.

Wulffs christendemocratische CDU/CSU wil dat de betaling stopt als hij een baan in het bedrijfsleven vindt, aldus de krant Financial Times Deutschland vandaag. Ook willen de financieel woordvoerders van de centrumrechtse coalitie dat de betaling stopt, als uit het onderzoek van het OM blijkt dat Wulff zich schuldig heeft gemaakt aan financiële malversaties.

Wulff stapte vorige week op. Het was voor het eerst dat een bondspresident het veld ruimde wegens een strafrechtelijk onderzoek tegen hem. De 52-jarige Wulff is de jongste ex-president die de Bondsrepubliek ooit heeft gehad. Zijn ambtstermijn was, met minder dan 20 maanden, de kortste ooit. Afgelopen weekend begon het rumoer over de uitkering waarop hij vanwege zijn functie in principe levenslang aanspraak zou kunnen maken.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie