Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duitse politie pakt opnieuw profiteur van Kunsthalroof

Home

Rond de Kunsthal wordt sporenonderzoek gedaan naar de schilderijenroof, oktober 2012. © anp

De Duitse politie heeft een man aangehouden die probeerde een kunstwerk te verkopen dat vorig jaar gestolen zou zijn uit de Kunsthal in Rotterdam. Dat meldde het Roemeense persbureau Mediafax dinsdag op basis van informatie van de Roemeense politie.

Het doek bleek een vervalsing te zijn. Al eerder dit jaar was een andere man in Duitsland aangehouden en veroordeeld tot 1,5 jaar cel omdat hij had geprobeerd de eigenaar van de schilderijen af te persen in ruil voor de gestolen waar.

Profiteur
De nieuwe profiteur had een Duitse kunstverzamelaar benaderd met de vraag of hij geïnteresseerd was om één of meerdere kunstwerken te kopen. Daarbij had hij nadrukkelijk aangegeven dat het om de schilderijen ging die Roemenen vorig jaar oktober uit de Rotterdamse Kunsthal zouden hebben gestolen. De verzamelaar tipte daarop de politie. Die nam contact op met de Roemeense politie om te checken of de zeven gestolen schilderijen nog steeds werden vermist.

Ontmoeting op touw gezet
Daarop werd een ontmoeting op touw gezet tussen verzamelaar en verkoper, waarbij de laatste in de kraag werd gegrepen. De nationaliteit van de verdachte is niet bekendgemaakt, evenmin om welk schilderij het ging. Uit onderzoek bleek snel dat het een vervalsing was. De man zit vast wegens oplichting.

Deel dit artikel