Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duitse politie omsingelt uitgeprocedeerde asielzoekers

Home

Redactie

Vluchtelingen en sympathisanten op het dak van de Hauptmann School in Berlijn waar ze zijn omsingeld door politie © ap

Honderden politieagenten hebben gisteren in Berlijn een leegstaand schoolgebouw omsingeld dat is bezet door vluchtelingen. De meeste van hen zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die weigeren het land te verlaten. Zij verblijven al sinds 2012 in het pand in de Duitse hoofdstad.

Eerder deze week zette de politie de meerderheid uit van zo'n tweehonderd vluchtelingen die het gebouw al twee jaar bezet houden. Momenteel verblijven nog ongeveer veertig tot tachtig asielzoekers en demonstranten in het pand. Zij weigeren het veld te ruimen.

Volgens een Soedanese vluchteling, die alleen zijn voornaam Adam wilde geven, zijn veel asielzoekers op het dak van het gebouw geklommen. Zij staan klaar om hier van af te springen zodra de politie het pand betreedt.
De asielzoekers eisen het recht om in Duitsland te blijven, ook al zijn hun asielaanvragen afgewezen. Lokale autoriteiten zeggen bereid te zijn met de activisten te onderhandelen als zij het gebouw prijsgeven.

Deel dit artikel