Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duits leger draagt verantwoordelijkheid Kunduz weer over aan Afghanen

Home

Het Duitse leger heeft de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de noordelijke provincie Kunduz overgedragen aan de Afghanen. Dat gebeurde woensdag tijdens een ceremonie op een legerkamp aan de rand van Kunduz-stad.

Het Duitse leger zat sinds eind 2003 in Kunduz, onder de vlag van ISAF, de door de NAVO geleide internationale vredesmacht. Sindsdien zijn in de provincie 15 Duitse soldaten omgekomen bij aanslagen en aanvallen. In totaal sneuvelden door de gevechten in Afghanistan 52 Duitse soldaten, 34 van hen bij aanslagen.

Nederlandse militairen trainen nu Afghaanse politiemensen in Kunduz. Dat doen ze volgens planning tot medio 2014. In dat jaar verlaten alle buitenlandse troepen Afghanistan. Afgelopen weekend besloten tientallen landen en internationale organisaties op een conferentie in Tokio dat Afghanistan ook daarna op miljardensteun kan blijven rekenen. Het door decennia van oorlog verscheurde land zal zich echter wel harder moeten inspannen om corruptie aan te pakken, vrije verkiezingen te organiseren en het financieel toezicht te verscherpen.

Kandahar
In Kandahar hebben vandaag twee Afghaanse lokale politieagenten, vermoedelijk Taliban-infiltranten, vier van hun collega's doodgeschoten.

De aanval was de laatste in een reeks schietpartijen, waarbij leden van de Afghaanse veiligheidstroepen zich richten tegen lokale en buitenlandse collega's op het moment dat de NAVO-geleide buitenlandse troepenmacht zich voorbereidt op terugtrekking in 2014.

De vier agenten waren tijdens hun slaap doodgeschoten door mannen die pas sinds 3 dagen bij de troepenmacht waren, aldus een regionale woordvoerder van de politie.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie