Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Duits blad verboden om satirische foto's paus

Home

Redactie

Paus Benedictus XVI zegent de gelovigen vanaf het balkon van zijn buitenverblijf in Castel Gandolfo, vlak bij Rome. © epa

Het Duitse blad Titanic mag zijn meest recente editie niet langer verspreiden. Het verbod vloeit voort uit een rechtszaak die was aangespannen door paus Benedictus XVI. Op de voor- en achterzijde van het tijdschrift was hij te zien met een gele vlek in zijn gewaad. De tekst bij de afbeeldingen luidt: 'Het lek is gevonden!'

De coverfoto's waren een verwijzing naar het schandaal dat het Vaticaan de voorbije maanden trof met een reeks uitgelekte brieven voor de paus en zijn naaste medewerkers die in Italiaanse media verschenen. De gebeurtenissen werden in de media al Vatileaks genoemd.

Om de publicatie van Titanic tegen te houden, nam het Vaticaan een advocatenkantoor uit Bonn onder de arm. Dat kreeg gisteren van een rechter in Hamburg gedaan dat het jongste nummer van Titanic niet langer mag worden verspreid en dat de gewraakte foto's ook niet op internet mogen worden vertoond. Exemplaren van het blad die al zijn verspreid, hoeven niet uit de rekken te worden verwijderd.

Fanta
Volgens Titanic-hoofdredacteur Leo Fischer berust de affaire op een misverstand. De gele vlek op het gewaad van de paus verwijst helemaal niet naar een urinevlek, zegt hij, maar naar gemorste Fanta. 'Iedereen weet toch dat de paus een grote fan is van Fanta?'Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie