Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Drentse loopfiets verovert Midden-Oosten

Home

Amber Dujardin

© Gert de Weerd / Lopifit

Een grote step voor volwassenen, daar lijkt de loopfiets van Bruin Bergmeester nog het meest op. Hij ontwierp de 'Lopifit' aanvankelijk om zelf wat kilo's kwijt te raken, maar inmiddels stromen er bestellingen uit de hele wereld binnen. De Drentenaar blijft er nuchter onder. "Het is nu een hype, dat is erg aardig. Maar zien is nog geen kopen."

Bergmeester, in het dagelijks leven verkoper bij een handelsonder-neming, vertelt dat hij op het idee van zijn loopfiets kwam terwijl hij in zijn fitnesskamer op de loopband stond. "Ik heb zittend werk. Dan krijg je snel een buikje en voor je het weet heb je diabetes. Ik dacht: zo kan het niet langer. Toen ben ik naar mijn werk gaan fietsen, twaalf en een halve kilometer heen en terug, maar ik kreeg veel last van zadelpijn. Op de loopband viel bij mij het kwartje. Waarom niet de loopband naar buiten brengen?"

De 'funfactor' van zijn loopfiets is heel groot, zo vindt Bergmeester, maar dat het voertuig zó aan zou slaan had hij niet verwacht. "Toen het eerste prototype klaar was dacht ik wel: dit is erg leuk. Zo'n fiets was nog niet op de markt, dus ik heb meteen een patent aangevraagd", zegt de Drentenaar. "Daarna ben ik met fietsenproducent Accell Group om de tafel gaan zitten. Zij vonden het een leuk idee, maar twijfelden of de doelgroep niet te klein was."

Fanmail
Die twijfel bleek op zijn zachtst gezegd overbodig. Bergmeester kreeg al fanmail nadat RTV Drenthe in augustus een filmpje over zijn fiets had uitgezonden, maar de belangstelling barstte pas echt los toen Jackass-ster Bam Margera onverwachts zijn Drentse tweewieler in de schijnwerpers zette. Hij plaatste deze week een filmpje van de loopfiets op zijn Facebookpagina met de tekst 'Walking Bike - Buy me one!'.

Hoewel de fiets pas in mei op de markt komt, stroomt inmiddels de ene na de andere bestelling binnen. Australië, IJsland, Hongarije, Italië: het is slechts een greep uit de landen die staan te popelen om de loopfiets aan te schaffen. "Ik krijg bestellingen uit landen waarvan je denkt: hoe komen ze erbij! Amerikanen schrijven dat ze mijn fiets 'awesome' vinden. Daar heb je natuurlijk veel mensen met overgewicht", stelt Bergmeester droogjes vast. "Ik word overladen met superlatieven."

Djellaba en boerka
Opvallend genoeg blijkt de fiets vooral in het Midden-Oosten een groot succes. Het voertuig leent zich uitstekend voor fietsliefhebbers in djellaba of boerka, en ontbeert bovendien een zadel dat na een portie gloeiende middagzon voor ongemakken in de schaamstreek zorgt. Een distributeur in Qatar heeft maar liefst 5000 fietsen besteld. "Alles raakt nu in een stroomversnelling", zegt de Drentenaar gelaten. Hij laat zich het hoofd niet op hol brengen, zoveel is duidelijk. "Moet u horen: ik heb altijd zoiets van eerst zien, dan geloven."

Lees verder na de advertentie
Ik krijg bestellingen uit landen waarvan je denkt: hoe komen ze erbij!

Bruin Bergmeester

Bruin Bergmeester met zijn vrouw op de loopfiets. © Gert de Weerd / Lopifit

Lopifit


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

Ik krijg bestellingen uit landen waarvan je denkt: hoe komen ze erbij!

Bruin Bergmeester