Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Draagmoeder Italië baart neptweeling

Home

ROME (AFP, AP) - Een Italiaanse draagmoeder is bevallen van twee jongetjes voor verschillende ouderparen. De vrouw maakte dit gisteren zelf bekend in een kranteninterview.

De neptweeling, Riccardo en Samantha, zijn gegroeid uit twee eicellen die kunstmatig waren bevrucht via in-vitrofertilisatie (IVF). Na de geboorte werd met bloedproeven vastgesteld welk kind bij welke ouders hoorde.

Al in maart werd bekend dat de 35-jarige vrouw zwanger was van twee kinderen van verschillende ouderparen. Volgens de gynaecoloog van de vrouw, Pasquale Bilotta, was deze dubbelzwangerschap een wereldprimeur. “Er is weer een grens gepasseerd op het gebied van de kunstmatige voortplanting”, zei hij toen. De kunstmatige bevruchting van de eicellen van de wensmoeders en de implantatie van de embryo's gebeurden in een Zwitserse kliniek, omdat dat in Italië is verboden.

De draagmoeder, die getrouwd is en twee kinderen heeft, wil alleen vertellen dat ze Angela heet. Haar achternaam wil ze niet prijsgeven. In het dagblad La Stampa zei ze dat ze niets wilde verdienen aan haar draagmoederschap en dat de ouders van de twee kinderen slechts haar onkosten vergoed hebben.

L'Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, heeft al haar veroordeling uitgesproken over de gynaecoloog. L'Osservatore Romano noemde Bilotta's werk “geen aanval op de onvruchtbaarheid, maar op de rede en de ware echtelijke liefde”. Dergelijke praktijken “zetten de deur open voor alle soorten genetische manipulatie”, aldus de spreekbuis van het Vaticaan.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel