Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Dordrecht betaalt mee aan komst van station

Home

Van een onzer verslaggeefsters DORDRECHT - Dordrecht gaat als eerste gemeente in Nederland meebetalen aan de komst van een spoorwegstation. Het station, dat aan de zuidkant van Dordt langs rijksweg A 16 komt, is volgens de gemeente van grote betekenis voor de ontwikkeling van het nieuwe bedrijvenpark Amstelwijck, dat vanaf 1997 zal worden gerealiseerd.

De aanlegkosten van het station Amstelwijck worden geraamd op 6,5 miljoen gulden. Dordrecht zal daarvan 1,4 miljoen gulden voor zijn rekening nemen als afkoop voor de exploitatierisico's van de NS. De Spoorwegen verwachten namelijk dat de nieuwe halteplaats jaarlijks een exploitatietekort zal opleveren.

De gemeente Dordrecht is er veel aan gelegen, dat het station er toch komt, omdat anders het kantoren- en bedrijvenpark niet kan worden ontwikkeld.

Over het te verwachten reizigersaanbod voor station Amstelwijck, is de gemeente positief gestemd. Het bedrijvenpark zal over een jaar of tien goed zijn voor vijfduizend arbeidsplaatsen. Bovendien wordt er in de directe omgeving van het station ook nog een woonwijkje, Het Dordtsche Hout, ontwikkeld met driehonderd huizen.

Deel dit artikel